Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2010 09:39 - За Мечките и хората... ;))
Автор: ivouzunov Категория: Забавление   
Прочетен: 490 Коментари: 0 Гласове:
1



Ще ограмотяват живеещите в райони с мечки
До края на юни ще бъде издаден кратък наръчник "Как да се държим в район, обитаван от мечки". 
Той ще бъде разпространен сред хората от смолянските села, а целта е да им се помогне да се пазят от нападения на мечки, както и да се ограничат посегателствата на животните върху стопанствата. 

 Акцентът в обсъжданията беше необходимостта от превенция за поведението на хората в районите с меча популация.

Участниците в срещата се обединиха около реализирането на редица мерки, сред които въвеждането на електронни пастири за опазването на кошарите и пчелините, осигуряване на обучени овчарски кучета, които да пазят стадата и стопанствата високо в планината, създаване на спешен екип за региона, който да действа при нападение от мечки.
още по темата
Експертите се обединиха и около решението да започне засаждане на къпини, сливи, малини, боровинки и други диви плодни растения в районите, отдалечени от селата, за да се разселят мечките във високите части на планината. 

Освен това ще бъде изготвен предупредителен списък на проблемните региони, който ще бъде огласен във всички планински населени места.
През есента в Смолянско ще бъде направено преброяване на мечките, за да се види как се развива популацията. 

Източник: МОСВ

   Супер  Статийка !!! Чудесна  за  сутрешно  разсмиване! ;))  Тъй докато си  пия  кафето   и  си я чета.. се сещам  за фрагменти от една стара приказка..  Една  Баба / в ролята на  Бабата- Бриджит  Бардо  / ..обяснява  на  Мечката  , че е стара и  месото  и  е  кисело ..Да не  я яде, ами  да дойде с нея в село ,където ще и предложи  собствената си  дъщеря ! А там на мегдана   я  чакат  разни  дейци от  "Фондация  Четири  лапи".. саможертвено готови  .. ;))))))))
   Или пък  съвместни  срещи  в  читалищата  между  мечките и  хората..  на  които да се  заздрави  дружбата помежду им  с Шефство !! Всъщност  най -добре е  Мечките да се  дадат  отново  на  Циганите ! Така  Циганите  ще  забавляват  Народа и  отделно ще обучат  мечките   ,да  обират наесен, новозасадените от   Министерството   къпини ,сливи,  боровинки.. и др. Най -добре е всъщност , пчелините и  кошарите  да се предадат  за ползване от  Мечките ,като се оградят  с електронни  пастири ,за де  се...избегнат,  всякакви  опити на  хората  да ги доближат !! Всички  Баби над определена възраст  да  се изкъпят и  да се отведат  в  "разпореждане" .. на  Мечките !! От  Министерството на   "Мечките и  Кучетата" .. да организират по  Читалищата  нов  жанр - Танцуващ  върху  гореща   ламарина Циганин !!! 
Изобщо има  много  варианти...стига  човек да  мисли правилно !! ;)))))))
  

 


Тагове:   мечките,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivouzunov
Категория: Забавление
Прочетен: 323487
Постинги: 198
Коментари: 209
Гласове: 413
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930