Постинг
06.03.2010 14:11 -
Прасешки анализ...
Шкембе чорбата пътува 19 306 км до нас
19 306 км изминават съставките на една шкембе чорба, докато стигнат в познатия си вид - с много чесън, оцет и лютив червен пипер, до масата ни, показва експеримент на сп. "8" (Ossem.eu), за който списанието разказва в новия си брой.
Внушителната цифра се получава, като се пресметне разстоянието от местата, от които идват нужните продукти: шкембето - от Аржентина, чесънът - от Китай, и т.н.
Оказва се, че енергията, която храната ни "гори" за транспорт, много често вече е по-голяма от енергията, която получаваме от нея.
По света все повече поддръжници набира движението на "100-те мили", което обединява хора, решили да избират само храна, произведена на по-малко от 160 км от дома им. Този избор щади планетата и се отразява добре на собствената ни ДНК.
Сп. "8" ни уверява също, че "прасе" не е обидна дума. Розовият дебелак е едно от най-умните и чисти животни на планетата, като зоолозите го нареждат на четвърто място по интелигентност след шимпанзетата, делфините и слоновете.
Прасето помни името си още на 2-3-седмична възраст и идва при повикване, възпитава се по-бързо от повечето породи кучета, любвеобилно животно е, но в много от фермите гледат на него само като на стока.
Отделенията за свине са толкова тесни, че те не могат да се обърнат. Понякога животните са принудени да живеят под наклон, за да могат бутовете им да дадат повече месо... Какво още са принудени да изтърпят прочетете в мартенския брой.
Като се замисля.. незнам какъв идиот трябва да си ,за да напишеш това !? Всъщност може да си само по-голям...Идиот ако решиш да си правиш шкембе чорба с такова "стомахче"..и с китайски чесън ,който оцветява оцета във виолетово!? ;)))) Както казват старите Алхимици - " В света на компонентите ,няма ...еквиваленти.. " Всеки уважаващ себе си майстор -готвач ако е принуден да използва това ,като изходен материал.. би си направил .. харакири !? Този малоумник , просто да прескочи до Турция и да похапне шкембе ,преди да тръгне да драска ,запълвайки страниците!! ;)))
Прасе в никакъв случай не е обидна дума !! То такива няма- има само асоциации относно думите!! При мен това например са Рекламист и Журналист .. ;)) Това са двете категории хора ,които подменят Ценностите.. ;)) Самото Прасе , при всяко положение.. стои чисто духовно , далеч преди въпросните професии.. ;)) Те си седят в офиса -почти не мърдат , бутовете им се угояват..и "грухтят" по Медиите , щастливо.. получили храна.. ;)))) И понеже не мислят - компилират разни тъпотии от сайтовете.. ;) Всъщност най -хубавото "шкембе".. става от Прасе.. !!!
Колкото до факта че Прасетата си запомнят Името , в това няма никаква сензация !! Те 90 % се казват Гошо и това им е генетически заложено..
Внушителната цифра се получава, като се пресметне разстоянието от местата, от които идват нужните продукти: шкембето - от Аржентина, чесънът - от Китай, и т.н.
Оказва се, че енергията, която храната ни "гори" за транспорт, много често вече е по-голяма от енергията, която получаваме от нея.
По света все повече поддръжници набира движението на "100-те мили", което обединява хора, решили да избират само храна, произведена на по-малко от 160 км от дома им. Този избор щади планетата и се отразява добре на собствената ни ДНК.
Сп. "8" ни уверява също, че "прасе" не е обидна дума. Розовият дебелак е едно от най-умните и чисти животни на планетата, като зоолозите го нареждат на четвърто място по интелигентност след шимпанзетата, делфините и слоновете.
Прасето помни името си още на 2-3-седмична възраст и идва при повикване, възпитава се по-бързо от повечето породи кучета, любвеобилно животно е, но в много от фермите гледат на него само като на стока.
Отделенията за свине са толкова тесни, че те не могат да се обърнат. Понякога животните са принудени да живеят под наклон, за да могат бутовете им да дадат повече месо... Какво още са принудени да изтърпят прочетете в мартенския брой.
Като се замисля.. незнам какъв идиот трябва да си ,за да напишеш това !? Всъщност може да си само по-голям...Идиот ако решиш да си правиш шкембе чорба с такова "стомахче"..и с китайски чесън ,който оцветява оцета във виолетово!? ;)))) Както казват старите Алхимици - " В света на компонентите ,няма ...еквиваленти.. " Всеки уважаващ себе си майстор -готвач ако е принуден да използва това ,като изходен материал.. би си направил .. харакири !? Този малоумник , просто да прескочи до Турция и да похапне шкембе ,преди да тръгне да драска ,запълвайки страниците!! ;)))
Прасе в никакъв случай не е обидна дума !! То такива няма- има само асоциации относно думите!! При мен това например са Рекламист и Журналист .. ;)) Това са двете категории хора ,които подменят Ценностите.. ;)) Самото Прасе , при всяко положение.. стои чисто духовно , далеч преди въпросните професии.. ;)) Те си седят в офиса -почти не мърдат , бутовете им се угояват..и "грухтят" по Медиите , щастливо.. получили храна.. ;)))) И понеже не мислят - компилират разни тъпотии от сайтовете.. ;) Всъщност най -хубавото "шкембе".. става от Прасе.. !!!
Колкото до факта че Прасетата си запомнят Името , в това няма никаква сензация !! Те 90 % се казват Гошо и това им е генетически заложено..
Няма коментари